Sve što trebaš znati o revolucionarnim Escentric Molecules parfemima

Parfemi su zapravo jedna savršena fuzija umjetnosti i znanosti, a brend koji slavi upravo taj spoj dostupan je i u BIPI. Upoznaj se s jednim i jedinim, revolucionarnim Escentric Molecules parfemima.

Molecule 01 i Escentric 01 su konceptualna remek-djela

Escentric Molecules parfemi su, kao što i sama riječ kaže, ekscentrični. Riječ je o kreacijama koje slave kemiju i kemijske spojeve kao nešto izrazito estetično. Vidljivo je to već i od samih ambalaža koje svojim minimalističkim grafičkim dekoracijama odaju dojam da se u bočici krije pripravak iza kojeg stoje sati, mjeseci i godine istraživanja, “mućkanja” i slaganja idealnih aroma.

Jedan od najpoznatijih parfema ovog inovativnog brenda je Escentric 01. Riječ je o unisex cvjetno-mošusnom parfemu. Njegov sastav čini 65 posto molekule Iso E Super koja se sjajno harmonizira sa sastojcima poput ružičastog papra, tamjana, benzoina i drugim balzamičnim notama. Riječ je o parfemu koji bi se najbolje opisao kao mirisna čokolada. Kada ga jednom probaš, nikad ti ga nije dosta.

Jednako tako, parfem s nešto većim udjelom molekule Iso E Super je Molecule 01. Toliko je magičan, zavodljiv i neodoljiv da ga je teško nazvati običnim parfemom. Riječ je više o mirisnoj auri koja će se u valovima pojavljivati na koži. Ovdje je riječ o neuhvatljivosti, nestalnosti. O “bezmirisnosti” koja, ne samo da miriše, nego očarava. Molecule 01 je jedno pravo mirisno umjetničko, konceptualno remek-djelo koji će na svakoj koži pričati svoju, drugačiju i posebnu priču.

Molecule 01 - Escentric Molecules
Dostojni nasljednici debitantskih uspješnica su i 02 parfemi

Baš kao što je Escentric 01 lansiran sa svojim parom Molecule 01, jednako se dogodilo i Escentric 02 parfemu. I baš kao i premijerne uspješnice ovog brenda, i “02” par pokazuje kako sintetički parfemi zbilja jesu hommage znanosti i ljepoti koju ona može stvoriti. U Escentric 02 parfemu dominantne su amber-cvjetne note koje se tako pitko nižu oko središnje molekule, tzv. ambroksa.

Parfem je lagan na početku, a kasnije svoj završetak doživljava u toplim i ugodnim notama koje će u sebe ušuškati sve koji ga osjete. Parfem s većim udjelom ambroksa je, naravno, Molecule 02. Taj je pak izrazito topao, sladak, nenametljiv i kao takav ostaje na koži cijeli dan.