3 parfema inspirirana snijegom kojima je teško odoljeti

Bez obzira je li zima tvoje godišnje doba ili ne, barem na trenutak ćeš se razgaliti kada ugledaš bijeli prekrivač i pahulje koje sve oko tebe čine mekšim i nježnijim. Zašto onda ne bi isprobala i “snježne” parfeme koji donose osjećaj čistoće i spokoja?

Clean Skin svjež je i čist poput pahulje

Budući da više nema onih zima kakvih je bilo do prije 20-ak godina, nije loše unijeti blagost snijega u svoj život, pa barem putem mirisa. Uostalom, mirisi i jesu jedan od najjačih okidača koji nas vraćaju u vremena u kojima se sve bijelilo, a u kojima su sanjke i skije bile glavni modni dodaci.

Iako je sačinjen od rosnih latica i u njemu prevladavaju cvjetne note, ne daj se smesti. Arome koje krije parfem Clean Skin i više nego prizivaju svu blagost i mirnoću snijega. Svjež je i čist, a dašak zimske atmosfere daju mu kremasti akordi i mošus. Ovaj će se parfem posebno svidjeti i svim ljubiteljicama puderastih nota.

Angel by Thierry Mugler podsjetit će te na anđele u snijegu

Ne postoji osoba koja barem jednom u životu nije napravila anđela u snijegu. Isto tako, teško je zamisliti da se uz to čarobno iskustvo ne vežu samo pozitivne emocije. Upravo će te takvim okupati i miris koji se krije u bočici parfema Angel by Thierry Mugler. Parfem je lansiran 1992. na tržište i od tada ne prestaje osvajati dame diljem svijeta.

U sebi krije arome šećerne vune, badema i čokolade koje će u svakom probuditi dječju radost. No, vrlo brzo nakon toga otvaraju se note koje slave ženstvenost, a među kojima su breskva, orhideja, ruža, đurđica te bergamot. Riječ je o orijentalnom gurmanskom klasiku koji je i više nego idealan za zimske mjesece.

Ange ou Demon by Givenchy pokazat će ti što je to dualnost

Čak i ako ti se na prvu ne svidi opojni miris ovog orijentalno-cvjetnog parfema, pomiriši ga ponovno. Vidjet ćeš kako izgleda zaljubljivanje. Riječ je o parfemu koji slavi dualizam (zato se i zove Anđeo ili demon). No, kroz svoju snagu i senzualnost zapravo itekako podsjeća na čisti i savršeni snježni kristal.

Svoju puderastu senzibilnost duguje aromama tonke i vanilije, ali i notama ružina drveta te hrastove mahovine. U srcu parfema krije se raskošni cvjetni buket od ljiljana i orhideje. Ovaj parfem će u svakoj ženi probuditi i krhkost i snagu, i maznost i zavodljivost. S njim ćeš se na trenutke poželjeti grijati ispod tople dekice dok uživaš u zimom okovanom okruženju, a već ćeš idući trenutak poželjeti izaći van i prkositi hladnoći. Givenchy Ange ou Demon definitivno je jedan od onih parfema koji se mogu nazvati remek-djelima – i izvana i iznutra.