Novosti

Baš kao što iz haljinica i suknjica, laganih majica, japanki i sandala uskačemo u džempere, jakne, šalove i čizme, tako bismo trebali svoje lagane parfeme zamijeniti za neke malo „konkretnije“.

Koliko puta čuješ da se spominju mirisne note? Kakve veze note imaju s parfemima, pitaš se. Bit će ti jasnije kakve ako parfeme promatraš kao simfoniju. Parfemi su i znanost i umjetnost. Baš kao što neka skladba za orkestar ne može biti potpuna bez violinske dionice, ni parfem ne može biti potpun bez neke svoje …

Nositi parfem je lako; malo na ruku, malo na vrat i gotovo. Međutim, nositi parfem dobro i pravilno ipak zahtjeva neke finese.

Znaš kad osjetiš neki miris pa ti je toliko divan da pomisliš da bi mogao biti i… ukusan? Ako nešto u parfemima pobuđuje takve osjećaje – da ne kažemo apetit – onda je to cimet.

Inspiriraj me

Kratka povijest parfema

Mmm, osjetiš neki miris – nebitno je li u pitanju pokošena trava, svježe oprano rublje ili tvoj omiljeni parfem – i automatski ti probud (o)sjećanja. A sve zbog jednog mirisa. Zbog moći i, utjecaja koje imaju na čovjeka, parfemi su oduvijek prava umjetnost. Da bi se shvatila mirisna moć parfema, potrebno je vratiti se u doba drevnih Egipćana.

Najbolji način za čuvanje parfema je taj da ih – sakriješ. Zbilja! Mračna i suha mjesta najbolja su skrovišta koja će tvom omiljenom parfemu produžiti vijek trajanja. Ne samo da parfemi odjednom mogu poprimiti neku čudnu notu svog prvotnog oblika, nego može doći i do različitih promjena u boji. A sve zbog nepravilnog čuvanja i …