5 ženskih parfema koji su muškarcima neodoljivi

Parfemi su u davnoj prošlosti bili korišteni isključivo kao sredstvo zavođenja (a ni danas nije puno drugačije). Imajući to na umu, evo kojih je to 5 ženskih parfema koji zaluđuju muškarce.

Žena koja miriše i za kojom ostaje mirisni trag muškarcima je naprosto neodoljiva pojava. Ženski parfemi koje muškarci obožavaju trebaju mirisati romantiku, ali i na strast; na nježnost, ali i na samouvjerenost. Upravo takvi su ovi mirisni „bestselleri“ u nastavku.

Narciso Rodriguez For Her

For Her je prvi parfem Narcisa Rodrigueza kojemu nije trebalo dugo da postane pravi hit. Riječ je o parfemu čiji su miris okarakterizirali kao „novu modernu aromu“ kojoj teži svaka slobodoumna i samosvjesna žena.

Ovaj parfem ima otvoreno seksualni karakter i naprosto je stvoren da zavodi. Nije ni čudno što ga muškarci o-bo-žavaju! Kompoziciju parfema čini mošus koji zaokružuju arome naranče, vanilije, ambera i vetivera. Puderasti miris ovog parfema njegov je zaštitni znak koji se javlja tek kasnije. Ispočetka je poprilično karakteran i senzualan. Baš onakav da mu muškarci ne mogu odoljeti.

Chloé Love Story

Lansiran je na tržište ne tako davno – 2014. godine. No, od tada ne prestaje biti favorit brojnim ženama diljem svijeta. I muškarcima, također. Zapravo je inspiriran ljubavnim lokotima na mostu Pont des Arts u Parizu i kao takav odiše neodoljivom romantikom i nježnošću.

U svojim temeljima krije notu cvijeta naranče koja je začinjena nerolijem i madagaskarskim jasminom. Čist je, svjež i prozračan, a opet dovoljno slatkast i šarmantan da i muškarce ostavi bez teksta.

Giorgio Armani Sì Passione

Gracioznost, snaga, strast. Kada bi parfem bio riječ, Giorgio Armani Sì Passione bio bi sinteza te tri riječi. Kada je izbačen na tržište 2017. godine, bio je najavljen kao parfem koji je stvoren za samouvjerenu ženu. Intenzivan i beskompromisan parfem koji može imati samo ona dama koja zna kako ga nositi.

Bogat je cvjetnim notama koje se energično razlijevaju bazom od vanilije i cedra. Tu su i ružičasti papar, kruška, jasmin… Parfem pohranjen u prepoznatljivoj crvenoj bočici na muškarce djeluje baš kao i crveni ruž – potpuno neodoljivo!

Yves Saint Laurent Black Opium

Dominantan miris ovoga parfema je – kava. Oko mirisa kave isprepleli su se i mirisi ružičastog papra, cvijeta naranče, jasmina, vanilije (note kao i kod prethodnih parfema koje muškarcima očito jako odgovaraju). Ovaj parfem ističe nešto mračniju i misteriozniju stranu, i to ne samo samog brenda Yves Saint Laurent, nego i svih žena koje se odluče koristiti ga.

Muškarcima pak baš to jako odgovara – misterioznost i vreli začini iz kojih na kraju ipak propupaju slatke note i arome bijelog cvijeća.

Gucci Bloom

Gucci parfemi poznati su da lansiraju samo „bestsellere“. Svi mirisni pripravci s potpisom Guccija zalude milijune na prvo špricanje. Iznimka nije ni Gucci Bloom, parfem koji sadrži arapski jasmin, peruniku, tuberozu koji su začinjeni posebnim i rijetkim sastojkom – crvenim jasminom podrijetlom iz Indije.

U parfemu prevladavaju note bijelog cvijeća, a sve je zaokruženo drvenastim aromama irisa. Zavodljiv, sladak, koketan i karakteran. Upravo takav je Gucci Bloom. Isprobaj ga pa ćeš vidjeti da je tomu zbilja tako.