Paco Rabanne – čovjek koji je u parfemu uspio spojiti klasično i nekonvencionalno!

Nema osobe koja nije čula za famozni One Million parfem. Vjerojatno je jako malo i onih koji ga barem jednom nisu imali ili onih koji ga barem jednom nisu nekome poklonili. Pročitaj zanimljivu priču o njegovom tvorcu Pacu Rabannu, čovjeku koji je donio mirisnu revoluciju.

Započeo je s haljinama od metala

Rođen je na početku Građanskog rata u Španjolskoj, a za sebe je govorio da je u srcu Španjolac, a po posvojenju Francuz. Studirao je arhitekturu u Parizu gdje se dubinski povezao i ludo zaljubio za estetiku, modu i umjetnost. Svoju je karijeru započeo kao dizajner koji se isticao svojim inovativnim, pomaknutim i pomalo futurističkim stilom, a čiji su prvi uradci krasili kolekcije s potpisom Nine Ricci, Pierra Cardina, Balenciage, Givenchyja i drugih velikih brendova.

Međutim, prava se prekretnica dogodila 1966. godine kada je okrenuo modni svijet naglavačke sa svojom kolekcijom “12 nenosivih haljina od suvremenih materijala”. Riječ je o haljinama načinjenim od metala, papira, plastike i drugih neobičnih materijala, a sam je za njih rekao kako su simbol odsjaja ženske duhovne svjetlosti. Nije mu dugo trebalo da taj nekonvencionalni touch prebaci i u svoje mirisne kreacije.

1 Million i Lady Million zaludili su svijet

Zlatne, upečatljive boce koje malo i podsjećaju na njegovu modnu kolekciju iz ’66. godine već i izvana odaju dojam moći, samouvjerenosti, neobičnosti, snage, a opet i nečeg neobičnog i nesvakidašnjeg i – slobodno rečeno – avangardnog. Parfemi s potpisom Paca Rabanna puni su vibrantnosti i kontrasta.

Parfem koji je zaludio svijet (i muški i ženski) pravi je dokaz toga. Aromatičan, a opet i nježan i topao, i moćan i senzualan. Naravno, riječ je o Paco Rabanne 1 Million parfemu. Kožne note u podlozi sjajno su upotpunjene aromama bijelih cvjetova i ruže, ali i cimate te jantara. Njegova ženska inačica nije ništa manje uspješna. U bočicu Lady Million parfema skupio se miris luksuza i raskoši, ali i nježnosti koje donosi koktel cvijeta naranče, jasmina i gardenija. Ovaj slatkasto-cvjetni, a na trenutke i osvježavajuće-citrusni parfem idealan je za svako godišnje doba.

Što je novo?

2020. godine 1 million parfem nailazi na sličnu inačicu, Pacco Rabanne 1 million edp, dok u ženskoj verziji nastaje Lady Million empire.

Koji Paco Rabanne je tvoj omiljeni?

S parfemima Paca Rabanna svatko se treba susresti barem jednom u životu. Ta zavodljivost i strast koje je ovaj veliki umjetnik i kreator uspio “zarobiti” u svoje bočice naprosto su nešto što bi svi ljubitelji parfema trebali doživjeti.

Za one koji uživaju u aromatičnim aromama, sjajan je odabir i Lady Million Lucky. Riječ je o parfemu koji je raskošan i drzak, uzbuđujući i slatkast. Baršunast i sanjiv. U njegov sastav su ušle arome meda, maline, drveta, lješnjaka i sočnog cvjetnog buketa.

S druge pak strane, jedna slatko-cvjetna kompozicija skrila se u bočici parfema Olympea. Parfem je to koji se bazira na ideji moderne grčke boginje, a takav dojam postignut je zahvaljujući sastojcima poput zelene mandarine, vodenih tonova jasmina, vatrenog đumbira, jasmina, vanilije, ali i sandalovine te kašmira.

Erotično-senzualni parfem s potpisom Paca Rabanna pronaći ćeš u bočici Pure Xs. Ovo je jedno neodoljivo cvjetno-orijentalno izdanje zbog čijeg je zavodljivog karaktera postao jedan od popularnijih večernjih parfema. Ylang-ylang, abretta, sandalovina, kokos, rum, breskva, jantar i vanilija tek su neki od sastojaka.

U BIPI možeš pronaći sve te avangardne, a opet svevremenske parfeme s potpisom jednog od najvećih parfemista i kreatora. Pronađi svoj omiljeni jer to će ti biti najbolji modni dodatak koji možeš imati ove sezone.