7 parfema koji mirišu baš poput Božića

Uđeš u prostoriju pa te zapljusne miris cimeta, vanil šećera na prhkom tijestu, slatke naranče, jelke ili bora. To su, pogađaš, mirisi Božića. Sigurni smo da u ovom trenutku možeš u misli prizvati romantiku blagdana i baš u tome leži najveća moć mirisa.

Znaš li da postoje parfemi koji mirišu baš kao Božić? Parfemi su omiljen i najčešći blagdanski poklon pa idemo spojiti ugodno, mirisno i romantično i upoznati te sa sedam parfema koji mirišu na blagdane. Svi u sebi nose note cimeta i citrusa, vanilije i sandalovine, a zajednička im je i izražena raskoš i jakost.

Hugo Boss Deep Red

Savršeno isprepleteni i balansirani nježnost i snaga, smirenost i živahnost, čine Hugo Boss Deep Red jednim od najdražih zimskih parfema. U gornjim notama osjetit ćeš aromu mandarine koja će se potom elegantno nadopuniti aromom đumbira. Možeš ga nositi svaki dan ili čuvati za posebne prilike. Njegov će te miris, to ti jamčimo, vratiti u djetinjstvo i u tebi potaknuti radost i smijeh.

Moschino Cheap & Chic I Love Love

Tko kaže da Božić ne može mirisati na žarke boje i sunce, taj nije upoznao čari Moschino Cheap & Chic I Love Love parfema. Po otvaranju bočice prvo ćeš osjetiti snažne citrusne note u savršenoj simbiozi s cimetom. Baš je cimet taj koji mu daje pomalo drvenast, karakteran i razigran miris zbog čega će ti svaki dan kad ga naneseš biti božićno radostan.

Bvlgari Goldea

Parfem koji je inspiriran svjetlošću, zlatom i raskošću. Krasi ga njegova orijentalno-cvjetna kompozicija u kojoj su se skrile cvjetovi naranče, maline i bergamot. Što ti se duže parfem nalazi na koži, to ćeš postajati svjesnija mirisa baršunastog mošusa, ambera i pačulija. Kao i svi savršeni božićni parfemi, i ovaj je dovoljno jak i snažan da ostane postojan i na debelim minusima.

Christina Aguilera

Ma, tko ovaj parfem nije probao kada se tek pojavio? Najprije zato što privlači svojim dizajnom. Bočica je, naime, inspirirana ženskim tijelom, a ona sama je „obučena“ u crnu čipkanu haljinu. Ovom parfemu inspiracija za stvaranje bile su raskoš i blještavilo. U svojim notama krije arome mandarine, božura, a poseban zimsko-božićni štih duguje svojoj bazi u kojoj se nalazi vanilija.

My Burberry Black

Jasmin, kandirana ruža i sok od breskve. Ne, to nisu sastojci za prhke i ukusne kolačiće. To su sastojci parfema My Burberry Black. Savršen je za sve koji vole nešto jače i karakternije parfeme. Dovoljno je voćast da te zapljusne osvježavajućim mirisom, a opet dovoljno „težak“ da izdrži hladne zimske dane. Da je savršen kao božićni poklon, pokazuje i njegovo pakiranje. Bočica je obložena zlatno-kremastom nijansom, a savršen detaljčić je i vrpca, odnosno mašnica zbog koje ti ne treba nikakvo dodatno pakiranje i ukrašavanje.

Chloé See by Chloé

Kombinacija vanilije i mošusa s blagim tragovima sandalovine. U nju se savršeno uklopio i bergamot i cvijet jabuke zbog kojih je miris elegantan, a u istom trenutku energičan i vrckav. Chloé See dovoljno je topao parfem za sve ljubitelje božićnih nota, a opet odličan i za ostatak godine, odnosno za bilo koji dan kojemu bi dobrodošlo malo božićnog štiha.

Bvlgari Aqua Amara

Hajde, neka se među brojnim ženskim „božićnim“ parfemima, nađe i jedan za muškarce. Ovog puta odabir je pao na luksuznom i energičnom parfemu koji sadrži akorde sicilijanske mandarine. Poprilično aromatičnom mirisu teško koji će muškarac odoljeti (a još teže mu odolijevaju žene). Moćan, snažan, a opet dovoljno blagdanski, Bvlgari Aqua Amara začinit će svaku božićnu zabavu.