Parfemi i treniranje idu zajedno, ovo su najbolji za teretanu

Koliko god voljeli teretane, često svi oni mirisi umanje i sreću i cjelokupni pozitivni doživljaj koji dolazi s vježbanjem. Zato stvori svoj mirisni “štit”, i to upravo ovim parfemima.

S pravim parfemom ćeš bolje trenirati

Za vježbanje, trening i općenito za fizičku aktivnost nešto jačeg intenziteta važno je koristiti lagane i prozračne parfeme. Riječ je uglavnom o parfemima koji se po nekim kriterijima ubrajaju u “ljetne parfeme”. Tako su citrusni, vodenasti, puderasti i nježni parfemi idealni za odlazak u teretanu. Iako vladaju polemike oko toga je li parfem za vrijeme treniranja uopće potreban, činjenica je da, ne samo da je potreban, nego može utjecati povoljno i na samo vježbanje.

Naime, već je opće poznato da mirisi utječu na raspoloženje. Parfemima zato podigni svoje raspoloženje i vidjet ćeš kako će te motivirati za najbolje treninge ikad.

Dolce&Gabbana Light Blue – klasik idealan za gym

Parfem koji je klasik. I za teretanu i treninge, ali i za svaki drugi dan. Lagan je poput ljetnog povjetarca koji kožom nježno putuje na citrusnim aromama. Sicilijanski limun, jabuka, cedar, bambus, a potom i cvjetni koktel koji čine jasmin i bijela ruža recept su za neodoljivu svježinu.

Pomalo je slatkast, ali opet tako decentan i ugodan. Osim toga, ima tu jednu modernu vibru koja traje i satima nakon fizičke aktivnosti. S Dolce&Gabbana Light Blue parfemom jednostavno nema pogreške.

Lancôme Ô de Lancôme spaja svježinu i toplinu

Još jedan bombončić među citrusnim parfemima idealnim za treniranje je i Lancôme Ô de Lancôme. Riječ je o parfemu koji je prvi put predstavljen davne 1969. godine. Ô de Lancôme u sebi spaja i svježe rashlađujuće note i tople sunčeve zrake. Citrusi poput limuna i tangerine miješaju se sa svježim cvijećem među kojima dominiraju đurđica i jasmin.

Ovo je parfem koji itekako dobro podnosi vruće ljetne dane i visoke temperature. S druge pak strane, dovoljno je lagan da ni pod teretom treninga nećeš osjećati težinu, kao što bi bio slučaj s nekim noćnim i aromatičnim parfemima, nego nevjerojatnu količinu elana i lakoće.

Acqua Di Gioia by Armani – motivirajuća decentnost

Mediteran u bočici. To je sigurno najprecizniji opis Acqua Di Gioia parfema. Samim tim je baš idealan i za treniranje. Lagan, vodenast, svjež parfem s izvrsno usklađenim notama citrusa, ylang-ylanga, jasminova čaja te jasminove vodice.

U pozadini parfema kriju se note cedrovine i mošusa, i to taman toliko da daju tu blagu toplinu ovoj mirisnoj priči inspiriranoj povjetarcem, morem i svježinom.