Evo što trebaš znati o premium parfemima. Pronađi najbolji za sebe.

Zašto su neki parfemi (pre)jeftini, a drugi pak cjenovno idu u krajnost? Osim zbog imena, razlog leži i u kvaliteti. Tako postoje tri kategorije parfema po kojima se određuje njihova kvaliteta: parfemi za masovno tržište, mainstream parfemi i premium parfemi.

Premium parfemi najbolje su od najboljeg

Svaki parfem ima svoje kupce. Da je ikako drugačije, ne bi se proizvodili. Tako, recimo, i oni parfemi koji koštaju cijelo bogatstvo koje većina ljudi nikada neće ni dosanjati, imaju svoje kupce. Baš kao i oni koji, metaforički rečeno – dođu u paketu sa žvakaćim gumama – imaju svoje kupce (iako ti se vjerojatno čini da ni njih većina ne želi).

Većina potrošača odlučuje se, kao i u svemu, za srednju kategoriju. Mainstream parfemi pak imaju velik cjenovni raspon i pristupačni su najvećem broju ljudi. Njihova kvaliteta daleko je veća od parfema za masovno tržište, ali opet nije dosegnula svoj vrhunac.

Najbolje što se može naći u parfemskom svijetu skupilo se u premium parfeme. Oni su napravljeni od najboljih i najkvalitetnijih sastojaka koji postoje. Osim toga, prepoznatljivi su po tome što su vrlo često napravljeni kao „limited edition“, odnosno u točno određenim količinama. Razlog tomu su upravo sastojci. Naime, nitko neće garantirati da će ovogodišnja sicilijanska naranča ili cvijet japanske trešnje i iduće godine u svojoj punoj raskoši procvjetati. Baš zato se sada iskorištavaju najbolji sastojci za premium parfeme. Evo koje ti preporučujemo, a koje možeš pronaći i u BIPI.

Zaštitni znak svih Dolce&Gabanna parfema – The One

Dolce&Gabanna The One bezvremenski je parfem. Slobodno se može reći da je to zaštitni znak Dolce&Gabanna parfema. U njemu se isprepliću orijentalno-cvjetni mirisi u kojima se kao efekt iznenađenja pojavi neodoljiva eksplozija voćnih aroma.

No, iznenađenjima tu nije kraj. Kada ga naneseš na kožu, najprije ćeš osjetiti zanimljivu kombinaciju bergamota i mandarine nakon kojih dolazi aroma breskve. Kada ove arome prođu, na koži još dugo, dugo ostaje slatkasta vanilija u kombinaciji s jantarom i mošusom.

Armani Si – parfem za posebne žene

Specifičan parfem koji mogu nositi samo posebne žene. Armani Si istovremeno je i nježan, i razigran, i intenzivan, i blag. Kada ga naneseš na kožu, osjećat ćeš se kao da te miluje, a to možeš zahvaliti mirisnom koktelu koji čine sok ribizla, mošusa, frezije i ruže. Zaista neodoljivo!

Versace Bright Crystal – idealan za nježne duše

Magnolija, božuri, šipak, amber i mošus. S tom kombinacijom, kamo može poći po krivu? Versace Bright Crystal nježan je parfem koji će oduševiti sve obožavateljice delikatnih cvjetnih aroma.

Svježina, blaga vodenost i kasnije drvenaste note koje cijelom parfemu daju zaokruženost odličan su odabir za sve nježne duše.