Uz ove savjete izgradi svoju savršenu parfemsku garderobu

Proljeće je pravo vrijeme za čišćenje. Jedna od uobičajenih aktivnosti koju čišćenje podrazumijeva svakako je i preslagivanje ormara. Baš kao što svoj ormar s odjećom dovodiš u red, dovedi u red i onaj s parfemima.

Pravo je vrijeme za reorganizaciju parfema

Parfemi su dio osobnog stajlinga, baš kao i bilo koji drugi element: odjeća, obuća, nakit i slični modni dodaci. Svatko sigurno doma ima na litre parfema koji su raspoređeni po mnogobrojnim bočicama. Osim što i parfemu može proći rok trajanja pa on više nije onaj u koji si se zaljubila kad si ga kupovala, može doći i do toga da se tvoj stil jednostavno s vremenom promijeni. Sve su to razlozi zbog kojih trebaš reorganizirati svoju parfemsku garderobu.

Parfemska garderoba je jednostavno tvoja kolekcija parfema. Međutim, ona je složena po nekom redu i logici. Baš kao što nećeš istu majicu nositi za fizičke aktivnosti, za odlazak u kazalište i za spavanje, tako nećeš ni jedan te isti parfem nositi u različitim prigodama.

Uvijek imaj bočicu parfema koji je tvoj zaštitni znak

Za početak otkrij svoje basic mirisne note. Hoće li to biti cvjetni, citrusni, začinjeni, orijentalni ili neki drugi, ovisi isključivo o tebi. Parfemi s tvojom omiljenom notom bit će temelj tvoje mirisne garderobe. Dok s jedne strane možeš cijelu kolekciju graditi na svojim baznim notama, s druge strane možeš, baš kao prave fashionistice, eksperimentirati s različitim parfemima.

Tako bi trebala imati parfem za svaki dan, parfem za posao, za izlazak, kao i jedan za specijalne prilike. Baš kao i kod mode, i kod parfema je najvažnije da se prije svega lijepo i ugodno osjećaš. Dakle, ako si nepopravljiva zaljubljenica u parfeme, vjerojatno ćeš kupovati novitete na tržištu, i to posebice od brendova kojima vjeruješ. Međutim, ako te razočaraju ti noviteti, uvijek trebaš imati jednu bočicu parfema koji je tvoj zaštitni znak (a svaka žena ima jedan takav, zar ne?).

Hugo Boss Alive prava je proljetna mirisna poslastica

Nakon što svoju parfemsku kolekciju počneš doživljavati kao odjeću ili modne dodatke koje brižljivo slažeš, vrijeme je da naučiš kako pravilno “skladištiti”, odnosno čuvati sve te čarobne mirisne bočice. Najvažnije je da ih čuvaš na jednom mjestu, po mogućnosti suhom i ne presvijetlom. Važno je da je na tom mjestu i temperatura konstantna. Naime, promjene temperature, vlažnosti, ali i pretjerano izlaganje suncu ili drugim izvorima svjetlosti mogu doslovce pokvariti parfeme. Zato je ormarić u spavaćoj sobi uvijek bolji odabir nego ormarić u toaletu.

I baš zato što je proljeće idealno vrijeme da presložiš svoje parfeme i da uneseš reda u najmirisniji kutak svoga ormara, nagradi se jednom pravom proljetnom mirisnom poslasticom – Hugo Boss Alive parfemom. Riječ je o voćnoj rapsodiji u kojoj dominiraju mirisi jabuke, šljive, a koju pak nježno nadopunjuju arome vanilije, cimeta, majčine dušice i baznih drvenastih nota. Sigurno će se naći na važnom mjestu u tvojoj parfemskoj garderobi.