Evo nekoliko ideja što napraviti s parfemima koje više ne koristiš

Dobiješ parfem na poklon pa ti se baš i ne svidi ili ti jednostavno neki tvoj stari prestane lijepo mirisati. Ili ga ne želiš više koristiti iz tko zna kojeg razloga. Svima se to dogodilo. Umjesto da bacaš parfeme koje više ne koristiš, evo što sve možeš napraviti s njima.

Parfem ti se više ne sviđa? Pokloni ga!

Raspoloženja i ukusi se mijenjaju pa je prirodno da ti se neki parfem s vremenom počne manje sviđati (ili više). Čak je dokazano da se s godinama mijenja i centar za njuh tako da nešto što ti je prije tako odgovaralo odjednom više ne odgovara i obrnuto. To, naravno, nije razlog da svi tvoji mirisni pripravci koji ti ne odgovaraju skupljaju prašinu.

Najjednostavniji način pomoću kojeg se možeš riješiti starog parfema je da ga nekome pokloniš. Ako ti je pak iz bilo kojeg razloga neugodno pokloniti „polovan“ ili poluprazan parfem, uvijek možeš kupiti kreme za tijelo neutralnog mirisa u koje ćeš ga umiješati. Tako ćeš dobiti originalan poklon – parfumirano mlijeko za tijelo, odnosno parfumiranu kremu. Ako ni to nije opcija, ne obeshrabruj se. Još je nekoliko sjajnih ideja koje možeš iskoristiti, i to samo za sebe.

Usisivač i parfem – kombinacija za najmirisniji dom

Jedan od najvažnijih faktora mirisa nekog parfema je tvoja koža. Može se promijeniti njezina pH vrijednost (zbog povećanog stresa ili bilo čega drugog) i kada dođe do toga, jednostavno onaj divni osvježavajući miris više na tebi nije tako dobar. Čak ti se i ne treba prestati sviđati neki parfem, nego ga jednostavno možeš prerasti. Prisjeti se kako je prije 10-ak godina Naomi Campbell Cat Deluxe bio hit među svim tinejdžericama. I danas je on predivan, ali jednostavno više nije to to.

Ako ti se to dogodilo, onda parfem možeš koristiti kao osvježivač za sobu. Na taj ćeš način donijeti i malo nostalgije i lijepih sjećanja koja te vežu uz taj parfem koji, eto, više nema wow efekt. Možeš parfem staviti u aroma lampu i jednostavno – uživati. Ono na što trebaš pripaziti je količina. Nikad ne pretjeruj s količinom parfema koji ćeš staviti u vodu.

Još jedan od načina na koji možeš iskoristiti stari parfem u službi osvježivača prostora je da ga staviš u usisivač. Da, u usisivač. Opet, nije potrebno pretjerivati s količinom jer prostorija će zamirisati i s jako malom dozom.

Osvježi auto, ormar…

Baš kao što možeš osvježiti svoj dom, možeš osvježiti i svoj pokretni dom. Automobil, naravno. Našpricaj parfemom papire i čuvaj ih u vratima automobila. Čak možeš izraditi neku papirnatu dekoraciju koju ćeš čuvati na retrovizoru (da, homemade osvježivač automobila je prava stvar).

Kad smo kod homemade osvježivača, onda svakako razmisli i o osvježivačima za ormar. Napravi svoje jastučiće, pošpricaj ih parfemom i spremi ih u ormar. Jednostavno da jednostavnije ne može biti, zar ne?