Kako su Bvlgari parfemi osvojili svijet?

Na riječ Bvlgari mnogima su prva asocijacija divan nakit, živopisne boje, prepoznatljiv dizajn, ali i – fini parfemi. Evo kako je započela Bvlgari priča koja je i danas mnogima omiljena.

Sve je započelo s nakitom

Godina je 1879., a sve je započelo s nakitom. Sotirio Bulgari iz Grčke je došao u Rim gdje je prodavao male srebrne predmete. Budući da su prolaznici bili oduševljeni Bulgarijevom srebreninom, 1884. godine otvara svoju prvu trgovinu nakita.

Deset godina kasnije Sotirio Bulgari se seli u veću trgovinu koju naziva „The Old Curiosity Shop“. Naziv je to koji korijene vuče iz priče Charlesa Dickensa. Nazvao ju je tako jer je očekivao da će baš taj naziv biti magnet za britanske i američke turiste. I zaista je bio! Godinama kasnije draguljarski obrt preuzeli su Bulgarijevi sinovi koji su dizajniranje i stvaranje nakita dignuli na jednu posve novu razinu.

Nakon Drugog svjetskog rata brend je počeo sa stvaranjem koje je bilo inspirirano antičkom Grčkom, antičkim Rimom, ali i talijanskom renesansom. Zapravo, to je onaj Bvlgari koji i danas poznamo. Baš taj nakit bio je tako omiljen kod diva poput Sophie Loren, Marilyn Monroe, ali i Angeline Jolie, Sharon Stone i brojnih drugih velikih zvijezda.

Parfem koji donosi mekoću i elegantni minimalizam

Baš kao što je Bvlgari zaludio svijet i ljubitelj(ic)e lijepoga svojim nakitom, učinio je isto to i mirisnim pripravcima. Tako je 1992. brend lansirao svoj prvi parfem – Bvlgari Eau Parfumée au Thé Vert. U njemu su bile suptilno pomiješane najfinije arome zelenog čaja i citrusa koje su stvorile tako osvježavajući, delikatni, ali i slatki parfem.

Jednostavno je to bio instant klasik! „Donosi mekoću i elegantni minimalizam.“ ili „Ovako miriše svježi jutarnji zrak.“ samo su neke od recenzija kojima se u tren oka okitio ovaj parfem.

Bvlgari Omnia najpopularnija je linija parfema

Kada su vidjeli da im s parfemima ide jednako dobro kao i s nakitom, Bvlgari timu je to dalo samo vjetar u leđa. U posljednjih gotovo 30 godina svaka kolekcija parfema je zaista priča za sebe. Međutim, jedna od najpopularnijih i najprodavanijih kolekcija u svijetu svakako je ona Omnia.

Omnia Coral, Omnia Crystalline, Omnia Indian Garnet, Omnia Pink Saphire, Omnia Paraiba ili Omnia Amethyste. Svakog od njih krasi jednostavno neodoljiva i očaravajuća aroma. Od svježih, cvjetnih, pomalo orijentalnih do citrusnih i raskošnih mirisnih nota. Sve to možeš pronaći u samo jednoj kolekciji Bvlgari parfema.

Bvlgari parfemi tako su uspješni jer su sjajan primjer kako kvaliteta može biti pristupačna svima. Dugotrajnost i postojanost parfema na koži potvrdit će svatko tko ih je ijednom koristio. A svatko tko ih je ijednom koristio, sigurno je nastavio s tom dobrom, mirisnom praksom.