Snažne i uspješne: Ovi parfemi nose imena svjetskih žena

Povodom Međunarodnog dana žena sastavili smo popis inspirativnih žena čija imena nose njihovi parfemi. Od Glorie Vanderbilt do Christine Aguilere, to su žene koje su izazvale, oblikovale i razbile status quo.

Žene čija djela i danas pokreću svijet

Danas postoje mnoge inspirativne žene koje nastavljaju tamo gdje su žestoke prethodnice stale, neumorno radeći za opće dobro i stvarajući vlastitu povijest.

Christina Aguilera – Nastavila rad svojih snažnih prethodnica

Christina Aguilera jedna je od najpoznatijih američkih pjevačica i tekstopisaca, a svojedobno se okušala u dizajnu i glumi. Svojim nevjerojatnim vokalnim sposobnostima oduševila je cijeli svijet i dan-danas slovi kao jedan od najvećih glasova modernog doba.

Također je jedna od prvih pop zvijezda koja je stvorila svoj parfem, a radi se o parfemu Xpose iz 2004. godine. Christina je tijekom svoje karijere uspjela stvoriti nekoliko mirisa i svaki od njih je bio nevjerojatno uspješan. Najnoviji parfem izdan je u 2019. godini te već osvaja publiku kao i njegovi prethodnici.

Istraži kolekciju parfema Christine Aquilere i nađi svoj novi najdraži miris.

Gabriela Sabatini – Snaga i ljepota jedne žene

Gabriela Sabatini je argentinska teniska prvakinja koja je lansirala liniju mirisa kasnih 1980-ih. Njena teniska karijera započela je kad je imala 6 godina, a na svoj prvi turnir ušla je sa samo 8 godina.

Uvijek je bila poznata i cijenjena zbog svoje latino ljepote i osobnog stila. Po njoj je nazvana ruža 1992. godine, a dvije godine poslije je dobila i svoju lutku. Iste je godine objavila svoju motivacijsku autobiografiju “Moja priča”. Sabatini je također bila model za brojne reklame koje nude sportsku opremu, bezalkoholna pića i modne komade. Uz seriju mirisa prvenstveno za žene, ima i dva mirisa za muškarce, Devotion i Wild Wind.

Osjeti snagu i motivaciju uz mirise Gabriele Sabatini.

Elizabeth Arden – uz Coca-Colu i Singericu najpoznatije američko ime

Florence Nightingale Graham rođena je u Kanadi krajem 19. stoljeća. Arden je bila ključna u tome da upotreba kozmetike bude respektabilna. U eri kada je općenito bilo prihvatljivo da se šminkaju samo zabavljači, Arden je u Sjevernu Ameriku uvela modernu šminku za oči. Uvela je i koncept makeovera u svoje salone. Do 1915. godine je prodavala svoje proizvode na međunarodnoj razini i njezina je tvrtka bila na putu da postane globalni brend, a tad je i promijenila ime u Elizabeth Arden.

Do kraja 1930-ih govorilo se da “postoje samo tri američka imena koja su poznata u svakom kutku svijeta: Singer šivaći strojevi, Coca-Cola i Elizabeth Arden”. Na vrhuncu svoje karijere bila je jedna od najbogatijih žena na svijetu, a do njene smrti 1966. godine bilo je već više od 100 salona Elizabeth Arden diljem svijeta.

Prepusti se vječnim mirisima koje je osmislila ova pionirka industrije ljepote.

Gloria Vanderbilt – Definicija ispunjenog života

Nasljednica najvećih američkih obitelji, Gloria je mogla živjeti bezbrižno i u svijetu luksuznih zabava, ali je ispunila svaku sekundu života u najvećoj mjeri. Umjetnica, dizajnerica, autorica, manekenka, glumica… Njeni kreativni talenti bili su beskrajni.

Osim prema životu, imala je i veliku strast prema parfemima – surađivala je s L’Orealom od 1982. do 2002., a Vanderbilt, originalni miris, postao je klasik svih vremena. I još uvijek ga možete kupiti za mnogo manje nego što vrijedi. Vanderbilt je stvorila ukupno šesnaest mirisa, posljednji u 2016., a nakon njene smrti su pozvani mnogi drugi poznati ‘nosevi’ da nastave s kreacijom Vanderbilt parfema.

Prepusti se radosti života uz Gloria Vanderbilt kolekciju parfema.

Naomi Campbell – Romantična crna pantera

Ne postoji osoba koja nije čula za Naomi Campbell, najpoznatiji britanski supermodel. Nakon što je započela svoju manekensku karijeru s 15 godina, Naomi je postala prva crnkinja koja se pojavila na naslovnici francuskog Voguea i američkog Timea.

Lansirala je svoju liniju mirisa za žene 1999. godine, sa svojim prepoznatljivim luksuznim orijentalnim drvenim mirisom i još uvijek svojim bestsellerom, Naomi Campbell. Parfemi Naomi Campbell vrijedni su pažnje jer su kvalitetni, moderni i jedinstveni. Većinom predstavljaju spoj senzualnosti i toplih nota, a njeni parfemi idealni su za romantične stilove.

Pokaži svoju toplinu i nježnost uz Naomi Campbell kolekciju parfema.

Što znači “Provjerila BIPA”?

Oznaka “Provjerila BIPA” potvrđuje da su sva naša pravila naručivanja i procesi ostvareni. Ako imaš još pitanja oko parfema, bilo da se radi o odabiru i načinu korištenja ili o kriterijima koje parfem treba zadovoljiti prije nego što ga stavimo na naše police, posjeti našu edukativnu stranicu i saznaj odgovore na sva svoja pitanja (i više!).