Lancôme – bezvremenska chic priča inspirirana francuskom elegancijom

Riječ je o neodoljivoj nesputanosti i razbarušenosti koje bi u bilo kojem drugom scenariju izgledale pomalo neženstveno. No, ne i u francuskom scenariju. Ne i u Lancôme scenariju. Ovo je priča o jednom od najchic parfemskih brendova koji već 85 godina uveseljava žene diljem svijeta.

Lancôme uvijek u društvu najvećih diva

Sve najbolje i najkvalitetnije stvari počinju s najjednostavnijim idejama. Dokaz tomu je i Lancôme koji je 1935. godine osnovao Armand Petitjean s jednim ciljem – kako bi raspršio francusku eleganciju po svijetu. Od godine svoga nastanka do danas brend je to koji su predstavljale najveće dive među glumicama i supermodelima. Kate Winslet, Uma Thurman, Emma Watson, Julia Roberts, Anne Hathaway i  Penélope Cruz tek su neke od njih. No, vratimo se na trenutak još malo u povijest.

Lancôme je svoje parfeme prvi put predstavio na svjetskom sajmu u Brusselsu. Izloženih pet parfema bilo je nešto posve drugačije od onoga što se tada moglo vidjeti. Pomalo kičaste bočice „odudarale“ su od jednostavnog Art Deco stila koji je tada bio hit. Zašto? Samo kako bi privukli oči i nos javnosti (zaista, dobar marketinški trik).

U Lancômeu svatko nađe ono što želi

Za Armanda Petitjeana parfem nije postojao ako nije bio na svjetskom glasu. Baš zato je svojih prvih pet parfema – Tropiques, Conquete, Kypre, Tendres Nuits i Bocages – dizajnirao kako bi njima zadovoljio doslovce svaki nos na svijetu. Želio je da pod imenom Lancôme svatko nađe ono što mu odgovara.

I zbilja je tako bilo, barem ako je suditi po prodaji. Lancôme parfemi osvajali su svakoga tko ih je pomirisao. U svaku bočicu tog parfema utkana je francuska elegancija koja je interpretirana na različite načine. Koji put bi ona bila pomiješana s tangom koji je Petitjean toliko volio, koji put s vrućim tropima, a koji put s baroknom kićenošću. Jednostavno je pokazao kako je elegancija moguća svugdje. I kako je dobrodošla svugdje, ali samo onima koji joj to i dopuste.

Francuska ima naziv za ljepotu – Lancôme

Danas je Lancôme jedan od najjačih parfemskih brendova koji je dostupan u 163 zemlje diljem svijeta. Još uvijek ga krasi gordi, pomalo drski i cinični, ali uvijek elegantni i profinjeni duh koji ne može nositi svatko. Koliko je utjecajan, potvrđuje i uzrečica u Francuskoj koja kaže: Francuska ima naziv za ljepotu – Lancôme.

Lancôme Hypnôse danas je jedan od najpoznatijih parfema ovoga brenda. Zahvaljujući notama orhideje, vanilije i bijelog cvijeća može se reći da obiluje ženstvenim i strastvenim aromama koje će svaku noć itekako začiniti.

Dame koje više preferiraju slatkasto-puderaste arome, svakako bi trebale isprobati Lancôme La Vie Est Belle. Parfem je to koji se može nazvati pravom mirisnom poslasticom u kojoj prevladavaju arome kruške, crnog ribiza, irisa, jasmina, pralina i vanilije.

S druge pak strane, Lancôme Miracle parfem moderni je orijentalni miris koji simbolizira moćnu, samouvjerenu ženu željnu pustolovine, otkrivanja i slobode. Ovaj parfem bit će idealan svima onima koji uživaju u cvjetnim aromama obogaćenim tek daškom vrelih začina.