Ne znaš koliko si fantastična? Pročitaj ovo

Bez obzira voliš li Valentinovo ili o njemu ni ne razmišljaš, želimo da ovog 14. veljače razmisliš o najvažnijoj osobi u svom životu – sebi.

Mnogi od nas provode puno vremena razmišljajući o svojim odnosima s drugim ljudima – partnerima, roditeljima, djecom, prijateljima, kolegama i ostalima. I u tom procesu, mnogi od nas uopće ne razmišljaju o svom odnosu sa samim sobom. No, mi čvrsto vjerujemo si ti najvažnija osoba u svom životu.

Kako se osjećaš zbog toga? Vjeruješ li nam? Ili si odmah zanemarila tu ideju kao nemoguće egocentričnu?

Naravno, možda imaš ljude u svom životu za koje smatraš da su ti prioritet (djeca, na primjer). I da, oni su iznimno važni i uvijek ćeš imati na umu njihove potrebe i najbolje interese.

Ali kako možeš imati sjajan odnos s drugima ako nemaš sjajan odnos sa samom sobom?

Kako možeš očekivati ​​da drugi vjeruju u stvari o tebi u koje ti sama ne vjeruješ? Nakon što osvijestiš negativni samogovor, u početku će ti biti šok. Pogotovo ako imaš naviku stalno si govoriti da nisi dovoljno dobra, da si beskorisna, da ne zaslužuješ dobre stvari,…

Najgore je što vjerojatno ni ne znaš da si to radiš. Događa se refleksno i podsvjesno. Neki postanu toliko uspješni u tome da to mogu činiti bez razmišljanja. I nakon što si to ponavljaš većinu vremena, nije ni čudno što počneš u to i vjerovati. 

Ali pokušaj to gledati s ove strane. Sve te ružne stvari koje govoriš sebi… Razmisli – bi li ih ikad rekla nekom drugom, posebice na način koji sebi govoriš? A kad bi čula ih netko izgovara osobi koju voliš, sigurno bi bila ljuta.

Neka ti ta spoznaja bude katalizator da promijeniš odnos prema sebi.

Radi na tome da shvatiš tko si i znaj svoje prednosti. Voli se i budi ponosna na sebe. Odvoji vrijeme da priznaš u čemu si dobra i što postižeš svaki dan. Fokusiraj se na učenje, te mogućnosti za napredak i rast. Postani najveći zaštitnik vlastite dobrobiti i sreće. Neka ti prvi #relationshipgoal bude ostvariti najbolju vezu sa sobom.

Valentinovo iskoristi kao priliku kako bi poboljšala odnos sa samom sobom. Napiši si ljubavno pismo prilagođeno tvojim snagama i kvalitetama. Ako si pjesničkog duha, daj si oduška! A ako ti je previše neugodno, možeš napisati nekoliko jednostavnih točaka kao što su:

“Promišljena sam i ljubazna.”

“Radim najbolju pečenku.”

“Super sam u nanošenju tekućeg tuša na oči.”

“Mogu parkirati unatrag kao šampionka.”

“Uvijek sam točna.”

Nije važno što pišeš, jednostavno zabilježi nekoliko stvari u kojima si dobra i vještine koje cijeniš.

Svrha ovoga je da se usredotočiš na sebe i da se sjetiš koliko si fantastična. Ova vježba pisanja bi te mogla uzdrmati, ali od toga napravi vjetar u leđa. Primijeti kako se osjećaš i što ti to govori o odnosu sa samom sobom. Bez obzira ako se u početku osjećaš nesigurno, neka ti i to bude znak koliko si zaboravila na sebe.

Zapamti, ti si najvažnija osoba u svom životu. Tvoj odnos sa samom sobom temelj je odnosa s drugima.

Zato si napiši ljubavno pismo, čuvaj ga i čitaj redovito. Najvažnije, radi na tome da vjeruješ u to što čitaš. To je jednostavan korak prema jačanju najvažnijeg odnosa koji imaš sa sobom.

A ako si samo želiš kupiti ruže, čokoladu ili se počastiti svojim najdražim parfemom, zašto ne?  Neka ti Valentinovo bude svaki dan!

tvoja, BIPA