Smetaju ti parfemi u toplijim danima? Ovo su odlične alternative

Koliko god da su topliji dani mnogima i ljepši i draži, katkad znaju biti i teški. Sparina, vrućina, promijenjeni tlakovi i slično znaju čak i omiljene parfeme učiniti preintenzivnima. Zato, evo nekoliko odličnih alternativa pomoću kojih možeš sjajno mirisati, a nećeš imati osjećaj težine.

Parfumirani gelovi za tuširanje za svježinu i neodoljivost

Bez obzira na to imaš li svoje ljetne i zimske parfeme, katkad ima dana kada ti čak i oni “najljetniji” teško padaju. Istina, po svojim aromama su lakši, podnošljiviji, osvježavajući, vodenasti i slično, ali katkad ni oni ne odgovaraju. Posebice zato što je najvažniji čimbenik mirisa jednog parfema upravo koža s kojom se on, slobodno rečeno, miješa. Pojačano znojenje tijekom toplijih dana jedan je od glavnih razloga zašto parfemi odjednom imaju drugačiji miris i zašto često znaju biti i nepodnošljivi.

Ako se pojačano znojiš tijekom toplijih dana, onda si već sigurno uhodana i s nekoliko tuširanja dnevno. Sjajno je što postoje parfumirani gelovi za tuširanje. Tako svoj omiljeni parfem – ili barem neki njemu jako sličan – možeš zamijeniti pjenušavom kupkom i kremastim gelom za tuširanje s pravim parfemskim mirisom. Za onaj poseban touch s kojim ćeš dodatno utvrditi miris na svojoj koži, svakako isprobaj i mlijeka za tijela, odnosno parfemske kreme.

Parfemske kreme Elizabeth Arden su must have

Jedna od najpoznatijih parfemskih krema koje se već generacijama koriste i koje su idealne za svako doba dana i za svaku priliku su kreme za tijelo s potpisom Elizabeth Arden. Čuvene kreme s nježnom formulom nahranit će i hidrirati tvoju kožu, a zbog njihova neodoljivog i nježnog mirisa u kremi ćeš dobiti i dozu luksuza.

Zapravo, teško da može i bolje od parfemske kreme: kožu zaglađuje, smiruje i čini je mekšom, a nakon nje će te još dugo pratiti miris svježine i jedna prava parfemska aroma. Elizabeth Arden parfemske kreme možeš pronaći u nekoliko neodoljivih aroma: Sunflowers Sundrops, Green Tea Honey Drops, Green Tea Nectarine Blossom, Green Tea Mimosa ili White Tea.

Mirisne maglice i parfemi za kosu

Još jedan sjajan mirisni proizvod za vruće dane je body mist, odnosno parfemska vodica ili mirisna maglica. Riječ je o poprilično vodenastim beauty proizvodima koji su zapravo light inačica parfema. Osim što im je osnovna zadaća ostaviti neodoljiv miris, mirisne maglice i osvježavaju i mogu se koristiti kad god te napadne val vrućine. Obično stanu u svaku torbicu i žene koje ih koriste najčešće ne izlaze van bez svojih najboljih mirisnih frendica.

Koža ih odlično podnosi, mirisi koje donosi nisu prenapadni, intenzivni ili bilo što slično. Umjesto toga, osjećat ćeš se kao da prkosiš vremenu vani, sparini i vrućini. Sjajan proizvod koji će te dovesti do istog osjećaja su i parfemi za kosu. Oni su, baš kao i body mistevi, blaža verzija klasičnog parfema, a u tvoj će svakodnevni (i vrući) dan unijeti svježinu i glam.