Zašto s dolaskom toplijih dana imamo potrebu za „lakšim“ parfemima?

Nije nepoznanica da se parfemi po nekom nepisanom pravilu, između svega drugoga, dijele i na zimske i ljetne. Zapravo je to podjela koja ima veze s „težinom“ mirisa i u kojoj su oni „lakši“ bez ikakve dvojbe okarakterizirani kao ljetni. Evo zašto je to tako.

Koža ljeti teško podnosi jake arome

S dolaskom proljeća i brojni svjetski parfemski brendovi, baš poput modnih kuća, predstavljaju svoje nove kreacije. I baš kao što je slučaj s modom, i parfemi su često predstavljani kao „sezonalni“.

S dolaskom toplijih dana postaju popularniji i traženiji „lakši“ parfemi, puni svježine, prozračnosti. Čak se i preporučuje korištenje takvih parfema tijekom ljeta. Naime, „teški“ i tipično zimski parfemi mogu biti jednostavno previše. Koža se ljeti više znoji i sigurno joj ne treba dodatna težina u obliku krema ili parfema.

Osim toga, baš zbog više znojenja svaki će parfem (i onaj „najljetniji“) na koži reagirati drugačije. S druge strane, tipično zimski parfemi su teži jer je temperatura manja i u takvoj bi se atmosferi svaki ljetni parfem u potpunosti izgubio.

Moschino sa svojim ljetnim klasikom i dalje osvaja

Naravno, uvijek su tu oni ljudi koji su bez obzira na godišnja doba, vremenske uvjete i prilike vjerni svom parfemu. Ako si ti među onima koji pak vole i žele mijenjati svoj mirisni imidž, onda evo nekoliko savjeta.

S toplijim vremenom biraj parfeme na bazi laganog cvijeća i citrusnih nota. Jedan od takvih parfema, koji se slobodno može nazvati ljetnim klasikom je i Moschino Cheap & Chic, a zajedno s njim i Moschino I Love Love. Kada bi sunce, lepršavost, optimizam i svježina stali u neku bočicu, to bi sigurno bile bočice ovog Moschinova parfema. Parfem je to koji u svom sastavu krije arome đurđevka, čajne ruže i rogoza, a svi oni obgrljeni su najdominantnijom aromom – aromom citrusa.

Prizovite sunce parfemom – Burberryjem The Beat

Citrusi su temelj i jedne mirisne uspješnice od Burberryja. Riječ je o parfemu The Beat. Zapravo je ovaj parfem inspiriran beatom glazbenih hitova Kasabiana, Arctic Monkeysa, The Fratellisa, Razorlighta i Dirty Pretty Thingsa. Ma, svakoga će to podsjećati na ljeto i lakoću življenja koja je karakteristična za najtoplije godišnje doba.

Burberry The Beat prepoznatljiv je po svojim savršeno izbalansiranim notama irisa, zvončića, bergamota, cedra, roza papra. Sve je to, naravno, da bude idealno za vruće ljetne noći, upotpunjeno svježim citrusnim aromama među kojima prevladava mandarina.

Burberry
The Beat