Još uvijek nemaš svoj “signature scent”? Pomoći ćemo ti ga otkriti

Pronaći svoj “miris s potpisom” nije lako. To je miris koji točno govori sve što želiš da govori o tebi. 

Šminka, frizura i način na koji se oblačiš može otkriti puno o tvojoj osobnosti. No dok se tvoj stil odijevanja i crvene usne mogu uočiti po cijeloj prostoriji, miris je mnogo suptilniji i intimniji način otkrivanja tipa osobe – ili kakva želiš biti. Saznaj što signature scent treba predstavljati i kako ga pronaći u gomili vrhunskih izbora. 

Što je signature scent?

To je miris kojeg se ne možeš zasititi i bez obzira koliko novih mirisa isprobavala, ovome se uvijek vraćaš. Drugima je tvoj signature scent podsvjesni način na koji će te pamtiti i kako će te percipirati. Za tebe to može biti snažan čimbenik u određivanju kakav ćeš dan imati i kakvo raspoloženje želiš postaviti. Na koncu, tvoj prepoznatljivi miris, bez obzira na to za koga je, nepokolebljivo je samo tvoj. 

Ako još uvijek nisi prošla “onog pravog”, nikad nije kasno! Sastavili smo nekoliko ključnih savjeta kako pronaći glavnu zvijezdu svoje priče.

Miris isprobaj prije kupnje

Često se dogodi da parfem pošpricamo na papirić za testiranje, na prvu nam se svidi i onda brzinski odlučimo hoćemo li ga kupiti ili ne. Daj si vremena da stvarno shvatiš hoćeš li uživati ​​u mirisu – to je ključ za pronalaženje svog “mirisa s potpisom”. 

“Pokušaj doživjeti cijeli miris – od gornjih nota koje odmah osjetiš pa sve do dubljih, dugotrajnijih baznih nota.”

Za to treba vremena, pa ako testiraš mirise u trgovini, otiđi na kavu i pusti da se miris razvije tijekom sljedećih nekoliko sati prije nego što doneseš odluku, obraćajući pažnju na različite slojeve mirisa koje doživljavaš – često parfem može mirisati vrlo različito nakon nekoliko sati, tako da bi bilo nepravedno suditi samo na početnim notama mirisa.

Online kupovina parfema nije najsretnije rješenje. Ni preporuke prijateljica nisu najvjerodostojniji način za pronaći svoj parfem.  U konačnici, isti parfem može reagirati, ali i mirisati  drugačije različitim nosevima. Stoga – uvijek testiraj! 

Upoznaj obitelji mirisa

Odličan način za traženje svog mirisa je kroz upoznavanje obitelji mirisa. Svaka obitelj šalje određenu poruku i može ti pomoći da brzo suziš parfeme koji će ti pomoći da najbolje ispričaš svoju priču. Prema temeljnim mirisnim notama, postoji pet osnovnih kategorija parfema.

Orijentalni i začinski mirisi obično su mnogo toplije i teže prirode pa se najbolje uklapaju u zimske mjesece ili u večernjim kombinacijama. Voćni i citrusni mirisi podižu raspoloženje i lako se nose, što ih čini idealnim za nošenje tijekom dana ili ljetnih mjeseci. Drvenasti mirisi su muževnije prirode, dok cvjetni mirisi imaju tendenciju da budu ženstveniji. Međutim, miris nije rodno određen i svaka prilika za kršenje pravila je u potpunosti dobrodošla!

Pročitaj više o ovoj temi: Muški mirisi koji tako savršeno pristaju ženskoj koži

Temperatura također može promijeniti način na koji miris miriše, pa je uvijek dobro sezonski pregledati svoju mirisnu garderobu. Nemoj se bojati eksperimentirati s dva, tri prepoznatljiva mirisa koji će te provesti kroz sezonske promjene i tvoje različite osobine – nećeš se osjećati isto svaki dan. 

Trendovi nisu tvoj vodič 

Mirisni trendovi, preporuke obitelji i prijatelja oko novog mirisa može donijeti korisne informacije, ali ne i odluku u tvoje ime. Uvijek naglašavamo da kroz modu, a posebice parfemsku, upoznajemo sami sebe i u tom duhu za svakog postoji “onaj pravi”. 

Ne postoji “jedna formula za sve” kada je u pitanju odabir mirisa.

Razmisli koji će miris uskladiti s tvojim individualnim stilom. Biraj miris u kojem se osjećaš ugodno i kao prava ti!

Što znači “Provjerila BIPA”?

Oznaka “Provjerila BIPA” potvrđuje da su sva naša pravila naručivanja i procesi ostvareni. Ako imaš još pitanja oko parfema, bilo da se radi o odabiru i načinu korištenja ili o kriterijima koje parfem treba zadovoljiti prije nego što ga stavimo na naše police, posjeti našu edukativnu stranicu i saznaj odgovore na sva svoja pitanja (i više!).