Od proizvodnje do prodaje. Svi procesi koje kvalitetan parfem mora proći prije dolaska na police.

U ovom vodiču saznaj što tražiti ili gledati pri kupovini parfema, na koje oznake obratiti pažnju, kako čuvati i koristiti parfeme… Ukratko, odgovaramo na tvoja najčešća pitanja!

BIPA i kvaliteta se vole

Definiranje kvalitetnog mirisa je nedostižno i subjektivno. Dok nekima kvalitetu mirisa predstavlja uravnoteženost nota, za druge je kvaliteta sami parfem te njegova dugotrajnost, dubina i složenost.

Srećom, onaj opipljivi dio kvalitete – biranje i  naručivanje parfema, njihov prijevoz, skladištenje,  postavljanje na police i pomoć pri odabiru i kupovini – možemo maksimalno osigurati.

“Ljubav prema kupcima dokazujemo ljubavlju prema kvaliteti.”

Original ili fejk – znaš li što nanosiš?

Prije svega, znaj da postoje vrste mirisa ovisno o koncentraciji esencijalnih ulja. Što je veća koncentracija parfema, to je veća njegova dugotrajnost na koži, ali i njegova cijena.

Mirise možeš prepoznati po njihovim oznakama:

  • EDC – kolonjska vodica ili eau de cologne sadrži 3-5 % esencijalnih ulja;
  • EDT –  toaletna voda ili eau de toilette sadrži 4-8 % esencijalnih ulja;
  • EDP – parfemska voda ili eau de parfum sadrži 8-15% esencijalnih ulja. Miris traje između 3 i 5 sati;
  • parfem (ekstrakt) – sadrži 15-30 % esencijalnih ulja.

“Ako si ikad kupila parfem u provjerenoj poslovnici, našla sve bitne oznake na ambalaži i svejedno pomislila da nema veze s ‘originalnim’ nakon što si ga nanijela na kožu, postoji objašnjenje za to.”

Naime, proizvođači parfema ponekad znaju, uz dizajn kutije ili bočice, promijeniti i određene sastojke u parfemu. Lista zabranjenih sastojaka (alergeni ili sastojci životinjskog porijekla) svake se godine nadopunjuje stoga se proizvođači moraju ažurno prilagođavati zakonskim odredbama. Uslijed takvih promjena, parfem neće biti identičan “originalnom” – neće se ponašati isto na koži ili će možda kraće trajati.

Kako da parfem onda potraje?

Vraćamo se na kvalitetu – što je parfem kvalitetniji, odnosno, što su njegove note složnije i bolje ukomponirane, toliko će imati manje oscilacija u promjeni mirisa. U redu, na to ne možeš u potpunosti utjecati, ali postoji mnogo stvari koje možeš učiniti kako bi maksimalno uživala u parfemu i k tomu mu produžila životni vijek.

Način na koji nanosiš parfem je poprilično bitan. Utrljavanje parfema najčešća je pogreška jer ga trljanjem zagrijavaš, zbog čega može promijeniti miris. Parfem možeš stavljati po cijelom tijelu, ali zlatno pravilo koje će ti pružiti postojanost i trajnost kaže da ga naneseš na mjesta na kojima je najjači puls.

“Pripazi na kakvom mjestu čuvaš svoje parfeme.”

Idealno je da ih držiš na tamnom i hladnom mjestu (maksimalno na sobnoj temperaturi) te da ih iskoristiš u roku 36 mjeseci. Također, parfem ti možda neće mirisati isto svaki dan. Koliko god da je parfem testiran i koliko god da su sve note izdržljive i mirisne, ti si taj sastojak o kojem najviše ovisi sudbina parfema. Naime, parfem se mijenja u dodiru s tvojom kožom, a i sama znaš da ti ni koža nije ista svaki dan.

Što znači “Provjerila, BIPA”?

Nakon što se parfem proizvede, netko ga treba dovesti i do polica. Mi smo idući korak prije nego što parfem sigurno dospije u tvoje ruke. A na tom našem koraku postoji niz vrlo bitnih stavki. Oznaka “Provjerila, BIPA potvrđuje da su sva naša pravila naručivanja i procesi prije stavljanja parfema na police ostvareni. Ta pravila su:

Narudžba parfema ne starijih od 3 godine

Kad kažemo “novost”, zbilja to i mislimo! Na našim policama uvijek možeš naći najbolje novitete zbog čega možeš biti sigurna u veću kvalitetu proizvoda.

Originalnost parfema i BATCH code

BATCH code ili serijska šifra proizvoda je identifikacijska oznaka koja se dodjeljuje kozmetičkoj seriji. Može sadržavati informacije poput šifre ili datuma proizvoda. Provjeravamo ga pri svakoj narudžbi parfema. Vjerodostojnost parfema može se utvrditi na stranicama poput checkcosmetics.net.

EU clean

Naručujemo parfeme namijenjene isključivo za prodaju na europskom tržištu.

Posebni transportni uvjeti

Brinemo da je kutija zatvorena kod slanja parfema te da ne ide s ostatkom robe u isporuku.

Posebni uvjeti skladištenja na lageru

Parfemi nisu izloženi suncu te se spremaju u posebnu prostoriju.

Nauči sve o parfemima

Uza sve ove informacije, sigurno si primijetila nekoliko linkova koje smo ti ostavili kroz članak za više informacija. To je zato jer se trudimo ažurno pisati o svim temama koje te zanimaju u vezi parfema.

“Čujemo sve tvoje brige i upite, a ovdje je rješenje.”

Tu možeš naći sve informacije koje te zanimaju vezane uz parfeme i njihovu kupovinu u BIPA poslovnicama. Posjeti našu edukativnu stranicu i dopusti da ti pokažemo koliko brinemo o stvarima koje te usrećuju!