Smijem li nositi parfeme ako imam bebu?

Ako si ikada sjedila pored osobe “natopljene” parfemom, onda znaš da neki mirisi mogu biti toliko jaki da se osjećaš napadnuto. Sad zamisli kako je bebici kad je naslonjena na izvor mirisa kroz cijeli dan!

Pripazi na ove stvari

Mnoge mame žele poboljšati raspoloženje nošenjem parfema. Nekoliko je studija potvrdilo da miris može promijeniti i poboljšati raspoloženje na različite načine. Pruža neku vrstu pomoći u ublažavanju posljedica postporođajne depresije.

Međutim, mame koje vole nositi parfeme trebaju pripaziti. Kad nosiš i držiš svoje dijete, to znači da cijelo vrijeme udiše tvoj miris. Neki parfemi imaju jače mirise koji mogu utjecati na bebina osjetila.

Pojedini sastojci u parfemima mogu uzrokovati kašalj, kihanje, glavobolju, pa čak i astmu. U većini kozmetičkih proizvoda, pa tako i parfemima, nalazi se snažan sastojak ftalat. Zbog svog učinka na bebe, ovaj sastojak smatra se sinonimom za pasivno pušenje, ističe američka Nacionalna medicinska knjižnica.

Kako odabrati siguran parfem?

Ako nikako ne možeš bez parfema, preporučujemo odabir proizvoda od prirodnih sastojaka. To uključuje eterična ulja, prirodne arome ekstrahirane iz cvijeća i lišća, voskove i arome dobivene iz biljaka.

Prirodni parfemski proizvodi ne sadrže sintetičke sastojke poput aldehida, ftalata i parabena. Neki prirodni mirisi također su veganski, što znači da nemaju formulacije temeljene na životinjskim proizvodima.

Parfemska ulja mogu biti odlična alternativa – njihova mirisna tajna krije se u koncentriranijim elementima i ekstraktima mirisa od onih na koje nailazimo u parfemima. Ne utrljavaju se u kožu, već se nježnim blagim pokretima lagano razmazuju po nanesenom području.

Baza im je gusto ricinusovo i lagano bademovog ulje te neće iziritirati kožu jer u sebi ne sadrže alkohol kao ni pojačivač mirisa koji su često uzročnik isušivanja i iritacije kože. Ulja dodatno hidratiziraju kožu pa su idealna za osobe sa suhim tipom kože i onima sklonima reakcijama. Također s lakoćom možete kontrolirati točnu količinu i mjesto na koje želite nanijeti miris s obzirom na to da parfemska ulja dolaze u malenim bočicama i nanose se pomoću pipete.

Ekskluzivnu alternativu parfemima možete pronaći u svojoj najbližoj BIPA poslovnici – parfemska ulja NASHE. Radi se o ručno rađenim prirodnim kozmetičkim proizvodima koji se dodatno obogaćuju kvalitetnim mirisima i mineralnim bojama.

A ako su parfemi potpuni must u tvojoj mirisnoj garderobi, istraži Clean kolekciju. Inspirirana je nepretencioznim i ugodnim mirisima koji slave arome poput svježe oprane kože i svježeg rublja. Bez da se žrtvuje složenost parfema, Clean je odgovor svima koji traže prirodne i provjerene proizvode.

Clean je od svog osnivanja vrlo brzo skupio vjerne kupce širom svijeta jedinstvenim parfemima koji njeguju prirodne mirise, ali i suradnjom isključivo s partnerima koji se bave održivom proizvodnjom.